Trikem Vimital B-Vitamin 1000ml Näytä suurempana

Trikem Vimital B-Vitamin 1000ml

Vimital B-vitamiini on yksi harvoista B-vitamiiniravinnelisistä, joka sisältää kaikki yhdeksää hevoselle tärkeintä ja tarpeellista B-ryhmän vitamiinia.Melkein kaikki B-ryhmän vitamiinit toimivat koentsyymeinä. Se tarkoittaa tietyntyyppistä entsyymiä joka aktivoituu ainoastaan yhdistyessään oikeaan B-vitamiiniin.

Tiedot

rating Ei arvosteluja

13,90 €

Add to wishlist

B-vitamiineja löytyy väkirehusta ja korsirehusta sekä myös kesäisin laitumelta. Hevonen pystyy itse tuottamaan osan B-vitamiineista. Suurin osa muodostuu suolistossa. Kun hevonen kokee muutoksia; treeneissä, ympäristössä, ruokinnassa, karvanvaihdon yhteydessä tai vaikka sairastuessaan esimerkiksi ripuliin, voi hevosen elimistö joutua epätasapainoon. Se voi vaikuttaa vakavasti hevosen yleiskuntoon. B-ryhmän vitamiinit ovat vesiliukoisia ja muutamaa poikkeusta lukuun ottamatta täysin vaarattomia, isoissakin annosmäärissä. Ylimääräinen B-vitamiini ei varastoidu elimistöön vaan poistuu elimistöstä virtsan mukana. Jos yhtä B-ryhmän vitamiinia annostellaan liikaa, voi kuitenkin tapahtua niin että se vie mukanaan muita B-ryhmän vitamiineja pois elimistöstä. Tämän vuoksi on tärkeää käyttää hyviä B-vitamiiniyhdisteitä. Ravinnelisä on saatu erittäin maistuvaksi, kun vitamiinit on formuloitu glukoosiliuokseen.

SISÄLTÖ /25 ml:Vitamiini B1.Vitamiini B2.Vitamiini B6.Vitamiini B12.foolihappo B9.niasiiniB3.pantoteenihappo B5.Biotiini B7.koliini.

SÄILYVYYS:24 kuukautta. Katso parasta ennen päiväys.Säilytetään viileässä, pimeässä sekä hyvin suljettuna.Ei sisällä dopingvaroaikaa. 

Säännöllinen B- vitamiinilisä on suositeltavaa, sillä ympäristön muutokset sekä ruokaa ja liikuntaa voi olla vaikeaa valvoa. Epätasapainon sattuessa, keholla ei ole omaa puskurivarastoa, eikä itse voi täydentää puutteita. Akuutin sairastumisen yhteydessä eläinlääkäri usein lääkitsee hevosta B- vitamiinilla tukihoitona.

Annostus.hevoselle (550kg) 25 ml päivittäin sekoitettuna rehuun. Poneille suhteessa painon tai eläinlääkärin määräyksen mukaan.