Syitä miksi raakaruokinta kannattaa

  • Raakaruoka on biologisesti oikeaoppista lihansyöjille sopivaa ruokaa. Kaikille eläinlajeille parasta ravintoa on niiden elimistölle sopiva luonnollinen ruoka joka koostuu tuoreista, mahdollisimman vähän käsitellyistä raaka-aineista ilman haitallisia lisä- ja säilöntäaineita.

  • Useimmat koiranruoat sisältävät pitkän listan viljatuotteita, heikkolaatuisia eläinproteiineja sekä lisä- ja säilöntäaineita. Raakaruoan valmistuksessa käytetään vain tuoreita käsittelemättömiä eläinlääkäreiden hyväksymiä ja tarkastamia raaka-aineita.

  • Paljon viljaa, jauhoja tai epämääräisiä kasvi- tai eläinperäisiä tuotteita sisältävä voimakkaasti prosessoitu ruoka ei ole biologisesti luontaista ruokaa koirille tai kissoille.

  • Raakaruokinnassa koiralle ei tule hammaskiveä eikä ientulehduksia, koska koiralle tarjotaan päivittäin lihaisia luita pureskeltavaksi. Raakaruokaa syövien koirien hengitys ei myöskään haise. Suu on terve ja raikas.

  • Hyvän ruokavalion ensimmäiset muutokset näkyvät usein ihossa ja turkin kunnossa. Usein itsepintaiset iho-ongelmat häviävät ja parantuvat eikä koira enää tarvitse lääkkeitä, kuten kortisonia ja antibiootteja.

  • Raakaruokinta tukee luontaista immuunijärjestelmää, joka vahvistuu. Tämän vaikutuksena erilaiset infektiot voivat hävitä.

  • Raakaruoka on hyvin sulavaa. Ulosteesta tulee pientä ”papanaa” jotka samalla luonnollisesti tyhjentävät koiran anaalirauhaset.

  • Muutaman kuukauden jälkeen useimmista koirista tulee paljon energisimpiä ja elinvoimaisempia. Tämä on usein selvästi nähtävissä vanhoilla koirilla.

  • Oikein rakennetulla raakaruokinnalla lemmikiltä katoaa helpommin mahdollisia liikakiloja ja lisääntynyt aktiivisuus luonnollisen ruokavalion myötä auttaa lihaksia kehittymään. Lemmikistä tulee tasapainoisempi ja lihaksikkaamman näköinen.

 

ruokinnan edut näkyvät koirassa

Asiakkaiden kommetteja raakaruokinnan eduista:

”Krooninen ripuli.” (BARF, entinen kuivamuonan syöttäjä)

”Virtsakiteet katosivat noin puoli vuotta barffauksen aloituksen jälkeen.” (BARF, entinen kuivamuonan syöttäjä)

”Löysävatsaisuutta, suuret ulostemäärät. Ruokinnan muutos poisti ongelmat.” (BARF, entinen kuivamuonan syöttäjä)

”Vehnäallergia. Hiivatulehdukset loppuivat Barf-ruokavaliolla.” (BARF, entinen kuivamuonan syöttäjä)

”Kutina ja ihottuma on loppunut.” (BARF, entinen kuivamuonan syöttäjä)

”Kertaakaan ei ole enää ollut silmä- tai korvatulehduksia eikä maha sekaisin.” (BARF, entinen kuivamuonan syöttäjä)

”Jatkuvat korvatulehdukset hävisivät, raakaruokinta lopetti tulehdukset.” (BARF, entinen kotiruoan syöttäjä)

”Varastopunkkiallergiaa epäiltiin, kattavat allergiaoireet sen johdosta ja mm. sikaripunkki kasvojen alueella. Kaikki oireet hävisivät 3 kk:ssa raakaruokinnan johdosta ja tällä linjalla jatketaan tyytyväisinä edelleen!” (BARF, entinen kuivamuonan syöttäjä)

”Sydän-maksavika - oireettomia molemmat sairaudet eikä varmasti vähiten ruokavaliosta riippuen.” (BARF, entinen kuivamuonan syöttäjä)

”Koirani noudattaa nivelrikkoisen barffia, jonka myötä kiputilat ovat hellittäneet ja jatkuva kipulääkitys on pystytty lopettamaan.” (BARF, entinen sekaruoan syöttäjä)

”Olemme vasta muutaman viikon kotiruokinnan jälkeen huomannut koiramme muuttuvan. Korvat eivät töhni ja silmät ei vuoda. Karvanlaatu paranee päivä päivältä.” (Kotiruokinta entinen kuivamuonan syöttäjä)

”Anaalirauhasongelmat ja ruokahaluttomuus ovat taaksejäänyttä elämää raakaruokintaan siirtymisen jälkeen.” (BARF, entinen kuivamuonan syöttäjä)

”Diagnosoitujen kuivien silmien aiheuttamat silmätulehdukset ovat loppuneet. Silmän kostutustippoja ei tarvitse enää käyttää.” (BARF, entinen kuivamuonan syöttäjä)

”Vehnäallergia, katosi kun lopetin purkkiruoat ja vehnäpohjaiset raksut.” (Sekaruokinta)

”Epileptiset kohtaukset ensin vähenivät ja lieventyivät kunnes loppuivat kokonaan 9 kk kuluttua Barfin aloittamisesta.” (BARF, entinen kuivamuonan syöttäjä)

”Vehnäallergia/keliakia (ei diagnosoitu lääkärissä, mutta kotikonstein todettu), helpotti heti BARF-ruokavalioon siirryttyämme, oireet loppuivat ja koira alkoi voida kokonaisvaltaisesti silmin nähden paremmin.” (BARF, entinen sekaruoan syöttäjä)

”Nivelvaiva selässä helpottunut, aiemmin koira ontui toista takajalkaa koko ajan, enää ei.” (BARF, entinen sekaruoan syöttäjä)

”Kuivamuona aiheutti jatkuvaa ripulointia ja oksentelua. Vaiva poistui raakaruokintaan siirryttäessä.” (BARF, entinen kuivamuonan syöttäjä)

”Usein oli toistuvia ihotulehduksia Hot Spotteja, jotka hävinneet/ loppuneet Barffauksen myötä. Samoin varpaanvälit eivät enää punoita. Allergiset reaktiot vähentyneet. Karvan laatu paljon parempi.” (BARF, entinen kuivamuonan syöttäjä)

”Varastopunkki-, ruoka-aineallergia (nauta, kana) EOG. Aloitimme ruokkimaan koiraamme possunlihalla sekä kalalla. Aluksi kokeilimme lihaa raakana,mutta koiramme ei tykännyt raakaruokinnasta. Nyt annamme possua ja kalaa osittain kypsennettynä kasvisten (peruna ja muut kasvikset) kanssa. Ihottuma on parantunut ja EOG-oireet loppuneet.” (Kotiruokinta, entinen kuivamuonan syöttäjä)

”Maksa surkastuu, maksa-arvot olivat korkeat. Riisi-kalkkuna pohjaisella ruokinnalla maksa-arvot ovat laskeneet ja vatsavaivat poistuneet.” (Kotiruokinta, entinen kuivamuonan syöttäjä)

”2,5 kk ruokavaliomuutoksen jälkeen karva kasvoi takaisin. Kuononkutina jäi pois, kun viljoista jätettiin riisi ja vehnä pois, sekä liharuoasta nauta.” (Kotiruokinta, entinen sekaruoan syöttäjä)

(Lähde: Murren Murkinan teettämä Koirien ruokintakysely 2008.)

Haluatko tietää lisää luonnollisesta ruokavaliosta? Raakaruokinnan ABC opastaa raakaruokintaan siirtymisessä.

Lue, mitä Murre suosittelee raakaruokinnasta.

Lue lisää raakaruokinnan eduista ja siitä,  miksi raakaruokintaan siirtyminen kannattaa.

Haluatko tietää lisää raakaruokinnasta ja miten ruokintatavat ovat muuttuneet?

Tutustu Murren Classic -valmisaterioihin paremmin.

Kiinnostaako raakaruokinnan turvallisuus? Lue täältä.

Onko sinulla tai tuttavallasi kissa? Lue kissojen raakaravinnosta.