Murren Classic-pakasteateriat

Murren Classic- valmisateriat käytännössä

Murren Classic -valmisaterioilla voit helposti ja vaivattomasti korvata BARF-raakaruokinnassa valmistettavat lihakasvis- ja lihaluuateriat. Osa tuotteista soveltuu käytettäväksi sellaisenaan päivittäin ja Murren Classic -ateriat sopivatkin erinomaisesti raakaravinnon pohjaksi, jolloin ruokavaliota on helppo täydentää muilla eläinkunnan tuotteilla, erilaisilla rasvahappovalmisteilla ja lisäravinteilla. Murren Classic -ateriat sopivat täydellisesti myös muun ruokinnan lisukkeeksi tai lisäenergian lähteeksi.

Sinun tarvitsee vain sulattaa haluamasi Murren Classic -ateria ja herkullinen raakaruoka-ateria on valmis.

Murren Classic -ateriat:

 • Tuotteet sopivat käytettäväksi sellaisenaan raakaruokinnan pohjana. Pakkauksesta näet, onko ateria tarkoitettu osaksi kokonaisruokavaliota vai sopiiko se päivittäiseen käyttöön.
 • Pakkauksessa on ohjeita sopivan annostuksen löytämiseksi.
 • Käytä aterioita aina vaihdellen ja monipuolista ruokavaliota erilaisilla lisillä.
 • Aterioita voidaan käyttää myös lisukkeena kuivaruoan joukossa tai sitä voi lisätä esimerkiksi keitetyn puuron sekaan.
 • Murren Classic -aterioihin on lisätty tuotteesta riippuen rypsi- ja pellavansiemenöljyä tai camelinaöljyä.
 • Kaikki ateriat on suunniteltu mahdollisimman monipuolisiksi - kuitenkin allergiset koirat huomioon ottaen.
 • Murren Classic -aterioihin on lisätty luontaisia ravintorikkaita aineita, kuten merilevää, nokkosta ja marjoja.
 • Vaihtelua halutessasi voit korvata valmiin Murren Classic -aterian itse tekemälläsi lihakasvis-aterialla tai tarjoamalla jauhetun luuaterian sijaan kokonaisia lihaisia luita.
 • Tarkemmat tuotesisällöt voit katsoa pakkauksesta tai täältä.


Uudistuneet alkuperäiset Murren Classic -raakapakasteateriat koirallesi

Eri tyyppiset Murren Classic -valmisateriat.

1. Päivittäiseen ruokintaan ja ruokinnan pohjaksi sopivat Mixit:

Kotiruokatyyppinen Voima-Mix soveltuu erinomaisesti ruokinnan pohjaksi ja sitä voidaan käyttää pidempiäkin aikoja sellaisenaan. Siinä yhdistyvät haudutettu ohrasta, kaurasta ja pellavansiemenestä valmistettu puuroseos, sekä siihen raakana lisätty monipuolinen lihaseos, pieni määrä kasviksia ja marjoja. Voima-Mix sopii kaikille perusaktiivisille ja nuorille koirille. Sitä voidaan käyttää myös tiineille koirille, jotka tarvitsevat lisäenergiaa ruokinnassaan.

Monipuolinen Multi-Mix. Tässä herkullisessa paketissa on yhdistettynä monipuolinen lihaseos, raaka lohi, jauhetut rustoluut ja kasvikset. Multi-Mix sisältää myös runsaammin rasvaa ja se sopii hyvin kaikille koirille ja etenkin perusaktiivisille sekä nuorille koirille.  Viljattomuuden vuoksi se sopii myös niille koirille, joille ei haluta antaa viljatuotteita. Kovassa rarituksessa oleville koirielle suositellaan lisänä naudan, sian, kanan tai lampaan rasvaa sekä tarpeen mukaan pieni määrä hyvin kypsytettyä viljaa.

Päivittäiseen ruokintaan sopivia aterioita voidaan käyttää sellaisenaan ruokinnan pohjana ja höystää aterioita tarpeen mukaan muilla lisillä. Aterioita voidaan käyttää säännöllisesti pidempiäkin aikoja, koska ne sisältävät itsessään monipuollisesti eri raaka-aineita. Suosituksena on kuitenkin välillä vaihdella aterioita, jotta ruokavalio olisi mahdollisimman monipuolinen.


2. Erityisesti BARF-ruokintaan suunnitellut Murren Classic -ateriat

Murren Lihakasvis- ja Sikakasvis-Mixit sisältävät noin 50 prosenttia hienonnettuja kasviksia (pääosin lehtisalaattia) sekä monipuolisesti lihaa, sisäelimiä, marjoja sekä rypsi- ja pellavansiemenöljyä. Ateriat on suunniteltu BARF-ruokavalioon ja ne ovat osa kokonais-ruokavaliota. Luuttomia lihakasvisaterioita tulisi olla 50–70 prosenttia lemmikkisi ruokavaliosta.

Murren Lihaluu-Mix sisältää jauhettua sian rustoluumateriaalia, lihaa ja sisäelimiä sekä kasviksia. Yhdistelmän avulla koirasi saa tarvittavat kivennäis- ja hivenaineet helposti imeytyvässä muodossa. Ateria on suunniteltu BARF-ruokavalioon ja se on osa kokonaisruokavaliota. Lihaisen luuaterian osuus ruokavaliossa tulisi olla 30–50 prosenttia.

 

3. Erityisesti allergisille koirille suunnitellut ja kaikille koirille sopivat Mixit, joita täydennetään tarpeen mukaan.

Murren Poro-Mix soveltuu kaikille koirille päivittäiseen ruokintaan, mutta erityisesti allergisen koiran eliminaatiodiettiin. Useimmat allergiset koirat sietävät hyvin luontaisasti gluteenitonta tattaria. Haudutettu tattari yhdistettynä kotimaiseen poron lihaan, kasviksiin ja camelinaöljyyn tarjoaa allergisen koiran päivittäiseen ruokintaan herkullisen aterian. Poro-Mix sisältää jauhettua poron luumateriaalia, joten jos koiran vatsa on kovalla tulee ateriaan lisätä luutonta poron lihaa, kasviksia tai keitettyä tattaria.

Murren Kanakasvis-Mix on ollut kestosuosikki kohta 10 vuoden ajan. Kanakasvis-Mix on alunperin suunniteltu erityisesti allergisille koirille, mutta sitä käytetään lähes aina koirien perusruokinnassa. Kanakasvis-Mix sisältää monipuolisesti kanan lihaa, rustoa, luuta, sydäntä ja kivipiiraa. Lisänä ateriassa on allergiaystävällistä jäävuorisalaattia, kurkkua ja camelinaöljyä. Kanakasvis-Mix on kevyt ja viljaton – näin ollen se soveltuu myös koirille joiden painoa halutaan rajoittaa. Kanakasvis-Mix sisältää jauhettua kanan luumateriaalia, joten jos koiran vatsa on kovalla tulee ateriaan lisätä luutonta broilerin lihaa, kasviksia tai esimerkiksi keitettyä tattaria, quinoaa tai hirssiä.

HUOM! Murren Lihaluu-, Kanakasvis- ja Poro-Mixin luumateriaalin sulaminen ja hyödyntäminen riippuu paljon koiran iästä, aktiivisuudesta sekä aineenvaihdunnasta. Mikäli koiran vatsa on usein kovalla tai uloste on vaaleaa / jauhomaista, suosittelemme muokkaamaan jauhettujen luuaterioiden annostusta pienemmäksi. Vastaavasti pehmentäviä aterioita, kuten Murren Lihakasvis- tai Sikakasvis-Mixiä, tulee käyttää siinä tapauksessa enemmän.


Täydennä Murren Classic -ateriaa haluamillasi lisillä,

Allergisen koiran eliminaatiodieetti Murren Classic –aterioilla

Eliminaatiodieetillä tarkoitetaan sitä, että koiran ruokavaliosta karsitaan kaikki sellaiset ruoka-aineet, joita se on aikaisemmin saanut. Parhaiten eliminaatio tehdään valitsemalla ainoastaan yksi eläinproteiini eli lihalaatu ja sen rinnalle 1-2 kasviperäistä raaka-ainetta.

Esimerkki eliminaatiodieetistä: Valitaan Murren Kanakasvis-Mix tai Murren Poro-Mix ja syötetään sitä vähintään 1-2 kuukauden ajan tai kunnes oireet katoavat. Jos vatsa menee ateriasta kovalle (ummetus tai jauhomainen uloste) tulee ateriaan lisätä, joko jauhettuja vihreitä kasviksia tai luutonta kanan tai poron lihaa.

Oireiden (kutina, korvatulehdukset, ihottuma yms.) kadottua ruokavalioon voidaan lisätä yksi uusi eläinproteiinin lähde, jota annetaan perusruuan lisukkeena seuraavan kahden viikon ajan. Jos koira pysyy oireettomana, voidaan ruokavalioon ottaa tämän jälkeen yksi uusi eläinproteiini ja tällä tavoin monipuolistetaan ruokavaliota pikkuhiljaa laajemmaksi.

Mikäli koiralle tulee jostakin uudesta ruoka-aineesta oireita, jätetään se heti ruokavaliosta pois. Vanhaan ruokavalioon palataan, ja sitä jatketaan kunnes koira on taas oireeton. Tämän jälkeen ruokavalioon lisätään perusruoan mukaan yksitellen uusia ruoka-aineita. Näin kokeillaan ruoka-aineiden sopivuutta yksi kerrallaan. 

Joskus koira voi olla niin allerginen, että joudutaan pitäytymään vain yhdessä tai kahdessa raaka-aineessa, mutta niillä koira voi hyvin ja on oireeton. Vain yhtä eläinproteiinia ja erityisen rajoitettua ruokaa syövän koiran ravitsemustarpeet kannattaa käydä läpi ja täydentää ruokavaliota vitamiineilla ja muilla lisillä.

Allergioista, kuivasta ja kutisevasta ihosta kärsivillä koirilla on usein erityisesti tärkeiden rasvahappojen puutoksia, joten eliminaation aikana on hyvä antaa koiralle erityisesti omega-3-rasvahappoa sisältäviä valmisteita. Jos koira on saanut paljon antibioottikuureja tai koira on pitkään herkistynyt eri ruoka-aineille, voi suolisto olla huonossa kunnossa. Laadukkaista probiooteista voi tällaisissa tapauksissa olla paljon apua heti alusta alkaen. Ne auttavat tukemaan suoliston hyvinvointia.

Allergioista, kuivasta ja kutisevasta ihosta kärsivillä koirilla on useimmiten erityisesti tärkeiden rasvahappojen puutoksia, joten suosittelemme eliminaation aikana annettavan erityisesti omega-3-rasvahappoa sisältäviä valmisteita. Usein herkistyneiden koirien suolisto on huonossa kunnossa, tai jos koira on saanut paljon antibioottikuureja, tulee ruokavalioon lisätä alusta alkaen laadukkaita probiootteja suoliston kuntoa edistämään.


Haluatko tietää lisää luonnollisesta ruokavaliosta? Raakaruokinnan ABC opastaa raakaruokintaan siirtymisessä.

Lue, mitä Murre suosittelee raakaruokinnasta.

Lue lisää raakaruokinnan eduista ja siitä,  miksi raakaruokintaan siirtyminen kannattaa.

Haluatko tietää lisää raakaruokinnasta ja miten ruokintatavat ovat muuttuneet?

Tutustu Murren Classic -valmisaterioihin paremmin.

Kiinnostaako raakaruokinnan turvallisuus? Lue täältä.

Onko sinulla tai tuttavallasi kissa? Lue kissojen raakaravinnosta.

Barf lyhyesti

 • BARF-sana tulee englanninkielisistä sanoista bones and raw food, eli luita ja raakaa ruokaa tai biologically appropriate raw food, eli biologisesti oikeaoppista raakaruokaa.
 • Raakaruokinnan ajatuksena on jäljitellä ruokintaa, jollaista villikoirat ja sudet eli koiriemme esi-isät ovat syöneet
 • Koirien raakaruokavalio on modernisoitu lisäämällä raaka-aineita jotka täydentävät elimistön ravinnon tarpeet.

 • Ruokinnan pääraaka-aineina voidaan pitää raakoja lihaisia luita, sisäelimiä, lihaa, kasviksia ja marjoja. Ruokavalio koostuu nykysuositusten mukaisesti 20-50 % raaoista lihaisista luista ja 50-80 % erilaisista lihoista, sisäelimistä, kasviksista ja muista eläinkunnan tuotteista.