Zero DC osaamista ammattitaidolla

Zero DC – valjakkourheiluvarusteita ammattitaidolla!

 

Zero DC on tsekkiläinen vuonna 2000 perustettu perheyritys, joka valmistaa lemmikkien tarvikkeita ja on tunnettu erityisesti koiraurheiluvarusteistaan. Perustaja Dagmar Nesnerova on maailmalla hyvin menestynyt pitkän linjan intohimoinen valjakkourheilija, jolla on laaja vuosien kokemus sekä kuivan maan että lumen MM-kilpailuista. Dagmar on käyttänyt omaa ja muiden tunnettujen koiraurheilijoiden asiantuntemusta valjaiden ja muiden valjakkovälineiden laadun parantamiseksi sekä koirien mukavuuden ja tehokkuuden lisäämiseksi. Ja hyvin he ovat onnistuneet, sillä Zero DC on kehittänyt ainutlaatuisia tuotteita, jotka nykyään tunnetaan maailmanlaajuisesti valjakkourheilijoiden parissa.

 

Vuonna 2005 Zero DC kehitti täysin uudentyyppisen ergonomisen Faster-vetovaljaan. Faster-vetovaljas on suunniteltu erityisesti syvärintaisille koirille ja se tukee erityisesti niskaa ja rintaa kohdistaen vedon laajalle alueelle. Faster-valjaan leikkaukset on suunniteltu niin, että ne estävät valjasta liukumasta sivuun ja veto kohdistuu valjaassa normaalia laajemmalle alueelle, näin Faster-valjas suojelee aktiivista koiraasi valjaiden aiheuttamilta hiertymiltä. Faster on markkinoiden kevyin, kestävin ja laadukkain valjas. Faster on valmistetty vettä hylkivästä kankaasta eikä se jäädy. Katso Faster-valjaiden värit ja saatavuus. Monet tunnetut suomalaisetkin valjakkourheilijat ovat jo pitkään todenneet Fasterin olevan parhaat valjaat vetourheiluun.

 

Kuvassa Heidi Liimatainen ja Amok päällään Zero DC faster-valjaat Puolan MM-kilpailussa 2017. Kuva:Pavel Slezak

 
Myöhemmin Zero suunnitteli lyhyemmän ja sporttisen Short-valjaan. Valjas sopii erinomaisesti kaikenlaiseen liikkumiseen kuten pyöräilyyn, juoksuun, hiihtoon ja vaellukseen sekä tavanomaiseen kaupunkikävelyyn. Short on suunniteltu niin, että veto kohdistuu pääosin koiran yläselkään, jolloin se soveltuu erinomaisesti alaselän ongelmista kärsiville koirille sekä lyhytselkäisille koirille, koska se ei kuormita alaselkää. Short-valjaat sopivat erityisen hyvin myös syvärintaisille koirille. Short-valjaat on valmistettu samasta vettähylkivästä ja kulutusta kestävästä kankaasta kuin Faster. Malli tukee niskaa ja rintakehää ja on koiralle miellyttävä sen vetäessä. Nykyisin Short-valjaasta on saatavilla useita värejä ja ne istuvat hyvin lähes kaikkien koirien päälle (ks. kaikki värit ja koot täältä). Shorteista on tullutkin erittäin suositut valjaat monenlaisiin harrastustuksiin. Molemmat patentoidut valjaat tunnetaan valjakkourheilupiireissä maailmanlaajuisesti eikä ihme, sillä valjaat erottuvat muiden valmistajien valjaista ulkonäöllään ja ne ovat mukavat koiran päällä.
 
 

Zero DC Short-valjaita löytyy useissa erilaisissa väreissä. Short on loistava valjas niin ulkoiluun, harrastuksiin kuin valjakkourheiluun.

 

Sarjassa myös harrastajalle ja ulkoiluttajalle vetovyöt ja joustavat hihnat

 
Sarjaan on kuulunut jo 2000-luvun alusta asti hiihtoon ja canicrossiin suunniteltu ja myös kisakäyttöön soveltuva tukeva Zero DC Grizzly vetovyö jalkalenkeillä ja paniikkilukolla. Vyötä on vuosien varrella paranneltu ja taakse on mm. tullut pieni tasku ja päälimateriaaliin on lisätty säänkestävää kangasta, jossa 3M heijastin.
 
 
Joitain vuosia sitten kehitettiin uudenlainen housumallinen kevyt juoksu- ja hiihtovyö. Zero DC Speedy onkin varma valinta juoksijalle ja paljon hiihtävälle harrastajalle tai kisaajalle. Vyö on kevyttä ja hengittävää verkkokangasta ja takana on pieni tasku avaimelle ja pienille tavaroille. Vyön sivuilla jalkalenkit, joilla vyön saa asetettua omiin mittoihin sopivaksi ja jonka ansiosta vedon paine jakaantuu vyötärön lisäksi alemmas lantion alueelle ja pakaroille. Vetopistettä on mahdollista säätää.  
 
 
Viimeisimpänä Zero on päivittänyt ja uudistanut kaikki joustotaluttimet
Joustavien vetonarujen pituudet on päivitetty, ja myös värejä on tullut lisää. Uudistuneessa vetonarussa on käsilenkki, jonka päässä on irrotettava lukko. Kahden koiran hihnaan on lisätty irrotettava välikappale, joka estää koirien liiallisen erkaantumisen toisistaan. Tutustu uudistuneisiin joustotaluttimiin täältä.
 
Zeron tuotteita löytyy myymälöistämme ja jälleenmyyjäliikkeistämme monipuolisesti ja valikoimista löytyy myös perinteiset Colorado X-back huskyvaljaat, leveät heijastinpannat sekä paksut veden – ja tuulenkestävät talvitakit. Katso Zero DC tuotevalikoima ja saatavuus.
 
Zero DC:n tuotteet on kehitelty ja testattu aidoissa oloissa ja ne on valmistettu aidosta tarpeesta ja rakkaudesta valjakkourheiluun. Ei siis ihme, että ne ovat suosittuja urheilijoiden ja ulkoilijoiden keskuudessa myös meillä Suomessa. Murren Murkina on maahantuonut Zero DC:n tuotteita vuodesta 2006 lähtien.

Leave a Reply