Valjakkourheilija Heidi Liimatainen ja Doberman Amok

Aloitin vetokoiraharrastuksen vuonna 2010 ja kilpaillut lajin eri muotojen parissa aktiivisesti vuodesta 2011 dobermanneilla. Laumaani kuuluu tällä hetkellä kolme koiraa.
Nykyinen kisakoirani on neljä vuotias dn Amok, jonka kanssa olemme saavuttaneet hienoja tuloksia aina ulkomaita myöten. Amokin kanssa olemme kilpailleet yhdessä jo kolme vuotta ja startattu lähes jokaisessa mahdollisessa lajiluokassa yhden ja kahden koiran sprinttiluokissa. Amokin ykkösjuttu on kuitenkin koirapyöräily, jossa saavutimmekin viime vuonna (2017) maajoukkuepaikan Puolan sulan maan MM-kisoihin.
Hexa on vuoden ikäinen dobberi uros, jolle odotan myös hienoa kilpauraa. Hexa on mahtava persoona, jolla on hurjan suuri tekemisen meininki kaikessa mihin ryhtyy. Hexa onkin osoittanut jo lupaavia merkkejä ja hyvää päätä harrastuksen vaatimukset huomioon ottaen startatessa ensimmäistä kertaa viime syksynä koirajuoksun SM-kisoissa viestillä vieraalla juoksijalla.
Acca on meidän ”väärän rotuinen” myöskin vuotikas saksanseisoja tyttö. Accasta oli tarkoitus tulla minulle koirahiihtoon soiva peli, vaan Etelän talvet kun on vähälumisia, niin on tuo hiihto jäännyt hautumaan lumisempia kelejä. Virtaa Accassa riittää kuin ikiliikkujassa, eikä välineellä ole väliä, kunhan eteen päin pääsee ja mahdollisimman lujaa. Acca on aloittanut jo lupaavan kilpauransa koirajuoksussa. Ensimmäinen startti juostiin syksyllä voitokkaina Latviassa ja Suomessa koirajuoksun SM-kisat tarjoilivat kaksipäiväisinä hyvän kuvan Accan kyvyistä ja tasosta. Keväällä haetaan kokemusta sitten enenmpi myös nopeammista sarjoista kickbikellä ja pyörällä.

Meillä koirat ovat lähes ympäri vuoden kohtalaisen kovalla treenillä, mikä tarkoittaa, että ravinnon on oltava ajan tasalla tässä suhteessa. Minulle tärkeää on että ruokinnan tulee olla helppoa ja vaivatonta, eikä minun tarvitse kaivaa puolta tusinaa ravinnepurkkia kaapista täydentämään ruokavaliota. Päivittäisenä ruokana käytämme Naturea Petfoods kuivaruokaa. Naturean ruoissa ei ole mitään turhaa eikä ylimääräistä, mutta erinomaisesti kaikkea mitä urheilukoiran ruoan tulee pitää sisällään. Lisäksi se on ainoa kuivaruoka, joka on sopinut meidän viljavammaiselle seisojalle. Muut nappulat ovat olleet sopimattomia vatsalle ja jouduimme jatkuvasti lisäämään ruoan määrää koiran näyttäessä riutuneelta ruoan imeytymättömyyden vuoksi. Naturea Naturals Lammas on ollut ainoa mikä on tarttunut ja imeytynyt koiran kehoon. Koko kolmikko syö hyvällä ruokahalulla ja näyttävät todella ravituilta ja terveiltä aina tassun pohjia myöten.
Lihana meidän ehdoton ”ykkösjuttu” on murren Classic-ateriat. Valmiiksi helposti imeytyvässä muodossa tarjoiltavat pötköt sopivat mainiona lisänä meidän vauhdikkaaseen ja välillä meko kiireiseenkin arkeen.

Ainoa lisäravinne joita käytämme on Flying Dogin nesteytys- ja palautusjuomajauheet. Kovalla treenillä ei saada tuloksia, jollei koiralla ole nesteytys kunnossa. Flying Dogin tuotteissa parasta on se, että ne toimivat ja tulokset pystyy näkemään heti. Mineral Drink nesteyttäjä tehostaa suoritusta näkyen energiatasoissa ja jaksamisessa, lisäksi se ehkäisee rasituksesta syntyviä kramppeja. After Drink puolestaan nopeuttaa kehon palautumista imeytyen tehokkaasti auttaen lihaksistoa täydentämään/uudelleen rakentamaan kuluneet energiavarat nopeasti. Koirat ovat pian valmiita uuteen koitokseen, kun kehon energiat, nesteytys ja mineraalit ovat tasapainossa suhteessa rasitukseen. Flying Dogin jauheet ovat meidän koirille myös todella maistuvia herkkuja olleet, eikä sekaan ole tarvinnut sotkea mitään ”makustamaan”.

Terveisin Heidi & Amok

Seuraa @teamwerun #teammurrenmurkina

Leave a Reply