Testissä Zero DC:n Cross DC -vetovaljas

Meno on 2½-vuotias australianpaimenkoira uros, mallia käyttö. Sen karvan alla on kepeä ja sporttinen nuori herra, jolle oikeanlaisen vetovaljaan löytyminen ei välttämättä ole aivan läpihuutojuttu. Aina jokin on vähän leveä, pitkä tai esimerkiksi kaula-aukko ei tunnu passaavan. Meillä oli muutaman kerran käytössä Zero DC:n Faster vetovaljas, joka hieman liiallisesta leveydestään huolimatta oli siihen asti testattujen valjaiden parhaimmistoa. Zero DC:n tuotteet kun on laadukkaiksi ja hyviksi havaittu jo pitkän aikaa sitten.

Kun Zero DC:n Cross DC -malli saapui markkinoille, kiinnostuin valjaasta heti. Siinä yhdistyy klassinen husky-valjaan idea moderniin asetteluun. Ristikko selän päällä tekee valjaasta paremmin istuvan kapeammalle koiralle, mutta rintakehä on saanut tilaa kaula-aukon kokoa pilaamatta. Materiaali on tuttua Zero DC laatua: kestävää, koiralle pehmeää, nopeasti kuivuvaa. Etenkin Suomen syksyn rapakeleillä viimeiseksi mainittua ominaisuutta arvostaa erittäin paljon.

Meno ja uudet Cross DC -valjaat

Meno ja uudet Cross DC -valjaat – hyvin istuu!

Vauhdin hurmaa

Vauhdin hurmaa!

Koko M istahti Menon päälle, joten kaupat tehtiin ja oli aika siirtyä lenkkipolulle. Meno suhtautuu kuivasti valjaiden pukemiseen, mutta saatuaan Crossin päälleen se ravisteli itseään kerran ja rentoutui. Kulkeminen valjaan kanssa on helppoa, lavoille on taattu täysi liikkuvuus eikä valjas ota kiinni mistään. Paine tuntui jakautuvan Menon kropalle tasaisesti. Faster-valjaalla Menolla oli tapana hypähtää varsamaiset laukka-askeleet liikkeelle lähtiessä, mutta Crossin kanssa se lähti hienosti tekemään töitä ensiaskelilla.

Odotan innokkaasti, että pääsemme testaamaan valjasta myös talvella suksien kanssa – vaikka allekirjoittaneen hiihtotaitojen kohentamiseen taitavat lenkit ensi alkuun kulua. 🙂

 

Terveisin Maija & Meno

 

Leave a Reply