Testissä Murren Lammas-Mix valmisraakaruoka

Keväästä lähtien koirat meillä ovat syöneet kolmen kuukauden ajan Murren Classic Lammas-Mix aterioita. Paimentava bordercollie käyttää työssään runsaasti energiaa, ja saman työmäärän tekee helposti aktiivisesti urheileva harrastekoira. Murren Lammas-Mix sisältää sopivan runsaasti rasvaa, joten reippaaseen energiantarpeeseen tämä ruoka on vastannut täysin.

Koira tarvitsee rasvaa ja lihaa, kuin myös rustoja ja luuta. Nämä kaikki ovat Lammas-Mixissä turvallisessa, hienoksi jauhetussa muodossa jäävuorisalaatin, kurkun, camelinaöljyn sekä merilevän kera. Hienonnettu luuaines kuitenkin poistaa mahdollisuuden koiran luontaiselle tarpeelle pureskella ja jäytää ruokaansa. Tällöin myös hampaat jäävät puhdistumatta. Valmisraakaruokien helppous ei saisi jättää kokonaan sivuun koiralle tarjottavia pureskeltavia tuotteita. 3 kuukauden testiaikana annoimme koirillemme vain harvoin luu- ja rustopaloja. Puruluita tai muitakaan hampaidenhoitotuotteita koirat eivät saaneet. Normaalisti koirillemme ei hammaskiveä tule. Ne syövät luita useita kertoja viikossa. Nyt hammaskiveä on muodostunut joskin vähäisessä määrin.

Tutuillamme on useita allergisia koiria. Yhdenkään emme tiedä olevan lampaan lihalle allergisia. Murren Lammas-Mixin kaltaisia riittävän rasvaisia raakalihaseoksia on muillakin valmistajilla tarjolla, mutta Lammas-Mix taitaa edukseen olla ainoita, jossa ei ole muiden eläinten kuin lampaan lihaa ja rasvaa maksan ja munuaisten lisäksi. Kaipaisimme kuitenkin myös täysin maksatonta rasvaista lihaseostuotetta markkinoille. Annamme mielellämme koirillemme maksaa myös tuoreena, itse paloiteltuna. Emme toivoisi kaikkien valmislihaseosten sisältävän maksaa jo valmiiksi. Näin oikeat maksan käyttömäärät pysyvät helpommin sopivina.

Murren ruokien laatuun olemme olleet erittäin tyytyväisiä. Niin myös tässäkin valmisraakaruoka-ateriassa. Seos ei ole lainkaan vetistä, tuoksu on sulatetussa tuotteessa mieto ja raikas eikä lainkaan tunkkainen. Sisäelinten suhde lihamäärään tuntuu siten sopivalta, ja jäävuorisalaattia ja kurkkua antaisimme koirillemme silputtuna muutenkin. Lisäksi vakio-hoitokoiramme Into, joka ei normaalisti ole ahneimmasta päästä, syö Lammas-Mixit hujauksessa! Luonnonmukaista eli raakaa ruokaa koiralleen antavan kannattaa tutustua valmiiden ruokamixienkin tarjontaan. Vaivattomuuden vuoksi käytämme jatkossakin niitä ainakin kiireisinä viikkoina.

Aino & Jake
Kennel Toberoi

Leave a Reply