Testissä Flying Dog – Tosiurheilijan valmisteet

Tieto lisää tuskaa, kuuluu sanonta. Onneksi se lisää usein myös laatua, kun puhutaan ravinnosta tai ravintolisistä. Olen tutkinut kiinnostuneena ja ilahtuneena, miten ihmisravinnon lisäksi on alettu ottaa huomioon myös koirien ravinnon sisältö sekä lisäravinteiden laatu. Flying Dog onkin ravinnemerkkinä hyvin mielenkiintoinen, sillä tuotteet on valmistettu ennenkaikkea urheilukoiria silmällä pitäen.

Omaan testiryhmääni kuuluvat 4v australianpaimenkoira narttu ”Nauru”, sen 1v poika ”Meno” ja 11v novascotiannoutaja narttu ”Tara”.

On selvää, että kova käyttö kuluttaa lihaksia ja niveliä aivan eri tavalla kun normaali lenkkeily. Siinä missä ihmisurheilijoiden, myös koiramaailman huippu suorittajilla on fysiikka koetuksella. Agilitykoira joutuu ottamaan vastaan painoa ennenkaikkea etupäällään ja myös selkä pujotteluineen ja kontaktiesteiden suorituksineen on koetuksella. Vetolajeissa hyvä hapenottokyky ja kestävyys tulevat tarpeeseen pitkällä matkalla ja pk-lajeissa koiran pitää mm. suorittaa korkeushyppyä painava noutoeste hampaissaan ja selviytyä hankalassakin metsämaastossa.
Sain testattavakseni FD:n tuoteperheen seuraavat tuotteet: palautusjuoma after drink, nesteytykseen sopiva mineral drink, nivenvalmiste healthy joints, karnitiinivalmiste L-carnitin ja monivitamiinivalmiste vitamins&minerals.
Juoma löytyy myös näppärissä jauhepusseissa. Ja shaker on erinomainen lisä valmiin juoman käsittelyyn!

Flying Dog After Drink ja Mineral Drink

Koirien urheilujuomien testaamisen aloitin kesäkaudella 2016, kun Nauru palautui kohti treenikautta pentujen kasvatuksen jälkeen. Nauru juo kohtalaisen hyvin treenien aikana ja kisoissa, mutta silti se hierojan mukaan oli lihaksistoltaan hieman kuivahko. Koirani saavat ravintonsa mukana lisättyä nestettä ja kasvattamalla hieman määrää sain arjen juomamäärän pysymään erinomaisena. Siksi Mineral Drink osoittautui meille hieman turhaksi tuotteeksi, vaikkakin koirani latki nesteen innoissaan, kun lisäsin jauhetta veteen. Jauhe sisältää erinomaisia ainesosia ja esimerkiksi kalium tekee siitä mainion juomajauheen helteisinä kesäpäivinä. Juomajauhe on koostumukseltaan hieman rakeista, mutta se sekoittui hyvin veden sekaan. Pakkauskoko 900g soveltuu hyvin innokkaalle kisaajalle/harrastajalle, sillä jauheen säilymisestä ei kannata huolehtia. Kuiva jauhe säilyy pitkään myös avaamisen jälkeen. Ja pienempien koirien omistajat voivat ostaa ison purkin kimpassa, sillä 450g riittää 90 päivän ajan 10kg painoisella koiralla, jos juomaa tarjotaan kerran päivässä.

After Drink yllätti minut erityisen positiivisesti ja se on käytössä vielä vuosi myöhemminkin. Koostumukseltaan hienoa jauhetta oleva juoma maistuu paimenkoirieni mielestä erinomaiselta, sillä myös nykyisin vuoden ikäinen Naurun poika Meno yritti jo pienenä pentuna innokkaasti päästä äitinsä juomakipolle vesivarkaisiin. Nauru saa juomaa aina treenin päätteeksi, normaalisti jäähdyttelykäyntien jälkeen. Erityisen iloinen olen juoman kaliumin määrästä (900mg/100g), sillä se on erittäin tärkeä elektrolyytti koiran terveyden ja suorituskyvyn suhteen.
Naurun suorituskyky on parantunut huimasti juoman astuttua kuvioihin. Kesällä 2016 koira palautui nopeasti pentujen aiheuttaneesta rasituksesta. Sen lihakset palautuivat juoman ja pitkien metsähölkkien ansiosta erittäin nopeasti. Myöskin juoksulenkkien pituudet nousivat nopeasti ja koira ravasi matkaavoittavasti ja energisesti lenkkinsä. Ilahduin tuotteen vaikutuksista (ja sen maistuvuudesta!) jonka ansiosta tuote on tullut vatisuiseksi osaksi treeni-ja kilpakauttamme.100g jauhetta sisältää energiaa 381 kcal, proteiinia 23g, hiilihydraatteja 66g ja rasvaa 3g. Annostus 10g jauhetta/10kg/150-200ml vettä.

Flying Dog L-Carnitin

Mielenkiintoinen tuttavuus oli myös L-Carnitin. Kaivoin tuotesisältöä hieman tarkemmin ennen tuotetestauksen aloittamista. Yksi kapseli sisältää 100mg l-karnitiinia ja on harvoja (ellei ainoita?) koirille tarkoitettuja karnitiinivalmisteita. Karnitiini on erittäin tärkeässä osassa rasva-ja energia-aineenvaihdunnassa. Se edistää lihaksistossa rasvahappojen hyötykäyttöä energialähteenä ja sillä kyetään pitämään maitohapon määrä alempana. Mielenkiintoista, tuumasin oitis. Lisäksi kapseli sisältää 117mg Garcinia cambogia-uutetta, jota käytetään ihmistuotteissa runsaasti painonhallintavalmisteissa. Kyseisen kasvin hedelmän on tutkittu sisältävän monia terveydelle suotuisia ainesosia. Sen on tutkittu vähentävän kolestrolia ja verenpainetta, vähentävän nälän tunnetta, auttavan painon pudotuksessa, tukevan ruoansulatuskanavan toimintaa ja parantavan immuunijärjestelmää. Pieni rasvakerros lepäsi Naurun kylkien päällä, joka kaipasi talven jäljiltä kiinteytystä, joten tämäkään ei tuotteessa pahalta kuulostanut. Muut ainesosat ovat HCA 70mg, kromi 0,01mg, koliini 40mg, Q10 1mg ja tauriini 20mg.

Otin valmisteen joka päiväiseen ruokavalioon 25 päivän ajaksi. Samalla lisäsin talvitauolle jääneiden hölkkien määrää 1-2 kertaan viikossa ja kävimme agilityharjoituksissa 1-2 kertaa viikossa. Nauru hyytyy helposti treenien kuluessa ja sitä treenattiin tuotteen aloituksen aikaan 10min+10min-pätkissä. Koen, että tuote tosiaankin auttoi, sillä testikauden lopussa Nauru suoritti treeninsä 15min+5min syklillä eikä sen olemuksessa ollut väsymystä tippaakaan. Koira oli koko valmennuksen ajan innokas ja valmiina töihin eikä sen vauhti pudonnut, vaikka joitakin osuuksia jouduimme hinkkaamaan useita kertoja putkeen. Enimmäkseen L-karnitiinin puhuttiin auttavan ennenkaikkea pitkän matkan juoksijoita, mutta koen sen antaneen apua maitohapon vähenemiseen myös agilitysuorituksia tekevälle koiralle. Kyseinen valmiste tulee varmasti ruokinnan tueksi kesäaikaan, jolloin fyysinen kulutus nousee taas juoksulenkkien, vapaatreenien, kilpailukauden ja uimisen merkeissä.

Valmiste on laitettu kapseleihin, mikä on erittäin mielenkiintoinen lisä tuotteeseen. Kapselin voi antaa sellaisenaan pillerin tapaan, sen voi avata keskeltä ja kaataa jauheen ravinnon sekaan tai kapselin voi nakata nesteeseen hetkeksi ennen tarjoilua, jolloin ympärillä oleva kapseli pehmenee, liukenee pois ja antaa jauheen levitä itsekseen ravintoon. Monipuolista! Annostus on 1 kapseli/10kg kohti. Tuotetta löytyy kahdessa pakkauskoossa, 50 tai 150 kapselia.

Flying Dog Healthy Joints Chondroitin Plus

Nivenvalmiste Healthy Joints Chondroitin Plus on sekin pakattu monipuolisiin, näppäriin kapseleihin, joka antaa ison plussan tuotteelle. Tuotetta pääsi testaamaan mummoikään päässyt Tara, joka on napsinut nivelvalmisteita jo parin vuoden ajan, aina spondyloosi-löydöksestä lähtien. Se on pysynyt oikealla ruokinnalla oireettomana ja jaksaa edelleen juosta paimenkoirien perässä pitkiäkin vaelluksia.

Nivelvalmistetta myydään 150 kapselin erässä. Annostus on kapseli/10kg. Vamman hoidossa tai raskaammassa liikunnassa annostus voidaan tuplata. Tuote sisältää kolmea tärkeää nivelrustossa esiintyvää ainetta – glukosamiinia, kondroitiinia ja hyaluroinihappoa. Glukosamiini auttaa muodotamaan uutta rustoa, kondroitiini suojaa sitä vaurioilta. Yksi kapseli sisältää 500mg glukosamiinia ja100mg kondroitiinisulfaattia, jonka lisäksi se sisältää sinkkiä, kuparia, mangaania, seleeniä, rutiinia ja hyaluronihappoa. Kaikki nivelille tärkeitä rakennusaineita.
Tara on pysynyt tuotetta käyttäessä erinomaisessa kunnossa. Sen vatsa tai muukaan osa ei ole reagoinut valmisteeseen ja se liikkuu erinomaisen innokkaasti.

 

Flying Dog Vitamins & Minerals

Meno sai testattavakseen Vitamins&Minerals -vitamiinikapselit. Tämä tuote löytyy myös kahdessa koossa, 50 tai 150 kapselin myyntierässä. Näppärä tuote lisätä ruokaan tämäkin, itse nappasin keskeltä auki ja valutin hienon jauheen ravinnon sekaan. Hieno nuoriherra ei voinut isoa pilleriä itsekseen popsia, mutta jauhe katosi parempiin suihin mukisematta. Koostumukseltaan kellertävä jauhe oli hienoa ja lähes tuoksuton. Tarkastelin tuotteen sisältöä, eikä se  juuri poikennut markkinoilla olevista kilpailijoistaan sisällön perusteella muuten kuin lesitiinin, jota ei muilla valmistajilla markkinoilla tällä hetkellä taida olla. Lesitiinien tärkeimmät komponentit ovat fosfolipidit, jotka ovat välttämättömiä kasvulle, kehitykselle ja solujen normaalille toiminnalle. Lesitiini on hyvä lisä lihasten toiminnalle ja aivoille.

Perusainesosat ovat monivitamiinivalmisteissa pitkälti samat , mutta plussana Vitamins &Minerals ei sisällä mitään turhia täyteaineita, jolloin annostelu on pieni. Vitamins &Mineralsin vitaminiitasot olivat myös tarkistettaessa joihinkin muihin monivitamiineihin nähden isommat annosta kohden. Eli säästöä syntyy pienen annoskoon ja isompien vitamiinitasojen ansiosta.  Plussaa myös siitä, että tuotetta on testattu nimenomaan urheilukoirilla, joiden kuluttavuus on huomattavasti peruskoiraa kovempi.

Testaajat Nauru, Meno ja Tara

Seuraa @nauraenmenee ja #teammurrenmurkina

 

Leave a Reply