Naturea Wetlands Duck poisti allergisen pennun oireilun

Suursnautserini alkoi noin 5kk iässä rapsuttelemaan itseään. Vähän sen jälkeen huomasin, että myös korvat kutiavat silloin tällöin, joskus enemmän, joskus vähemmän. Eläinlääkäri sanoi, että ne ovat vähän töhnäiset muttei vielä mitenkään huolestuttavat. Ostin apteekista korvienpuhdistusainetta ja kyllähän se hetken auttoi. Vein hänet trimmaajalle nypittäväksi, koska ajattelin runsaiden korvakarvojen vaikuttavan ilman kiertämiseen ja ehkä aiheuttavan kutiamista. Sekään ei auttanut kunnolla. Ihmettelin kun pentu oli myös kovin nirso sekä ruoan että herkkujen suhteen. Hän oli kovin pieni jo syntyessään ja olisi kyllä saanut syödä reippaasti. Aina kun otin uuden namipalkan käyttöön niin se kelpasi noin päivän tai kaksi ja sitten siitä ”loppui teho” eikä kelvannut enää.  Öisin pentu oli levoton, läähätti ja pyysi ulos.

Yhtenä päivänä ostin jälleen uutta namipalkkaa, lammas-peruna. Pentu sai todella voimakkaan reaktion uudesta palkasta, se raivolla raapi itseään ja ravisteli korviaan. Siinä kohtaa tajusin, että nyt tässä on kyllä kyse allergiasta. Turhautuneena ja avuttomana marssin Murren Murkinaan pyytämään apua. Kävimme läpi koko tilanteen ja kaikki ruoka-aineet mitkä saattaisi olla mahdollisia. Tuolloin pentu söi penturuokaa, jossa oli maissia, vehnää, kanaa, nautaa, kalkkunaa ja kalaa. Useamman luetun säkin ja pähkäilyn jälkeen löytyi Naturean Wetlands Duck. Siinä oli vain bataattia ja ankkaa. Päädyin sitä kokeilemaan.

Vaihdoin ruokaa pienellä siirtymällä, mutta aika nopeasti. Ruokahalu parani ainakin jo heti ensimmäisellä maistamisella. Koska kyseessä oli pentu niin muutokset näkyivät aika nopeasti, ihan jo päivissä. Kaikki kutinat loppui, korvat eivät enää haisseet tunkkaiselle ja pentuun tuli enemmän eloa. Mitä pidemmän aikaa meni, sitä selkeämmin opin näkemään eron. Raapimisen ja korvien ravistelun loppumisen huomaa tietysti helposti, mutta yllätyksekseni myös tosiaan ruokahalu parani huomattavasti. Näin jälkikäteen olen päätellyt, että pentu sai eri namipalkoista vatsaoireita ja sen takia niistä ”loppui teho”. Myös kasvu sai uuden pyrähdyksen ja turkissa alkoi näkymään muutosta. Turkki ei ollut huono aiemminkaan, mutta vasta ruokinnan muutoksen jälkeen huomasin, että turkin laatu parani kyllä huomattavasti.

Halusin käydä vielä varmuuden vuoksi eläinlääkärissä, lähinnä sulkemassa pois muut mahdollisuudet. Eläinlääkärin mielestä kyse tosiaan oli allergiasta ja oli kovin tyytyväinen jo tekemiini muutoksiin. Käski vaan jatkaa samaan malliin. Olen ollut todella tyytyväinen Naturean Wetlands duck ruokaan. Meillä se on toiminut eliminaatio dieetin tapaan ja olemme päässeet kokeilemaan uusiakin ruoka-aineita. Murressa on onneksi hyvä valikoima yhden proteiinin ruokia, niitä olemme kokeilleet yksi kerrallaan. Nyt menee jo hirvi, hevonen ja kengurukin ?

Terveisin,

Mirja Salo

 

Leave a Reply