Murren Murkina on pian 15-vuotias – Näin Murre syntyi

 

Murren Murkina, Suomen ensimmäinen eläinten raakaruokinnan ja kokonaisvaltaisen hyvinvoinnin erikoisliike, on pian 15-vuotias.

Nuoren palveluskoiraharrastajan vuonna 2003 perustaman Murren Murkinan alkuperäinen tavoite on ollut tuoda eläintenomistajien saataville parempaa, luonnollisempaa ja terveellisempää ravintoa. Kaiken lähtökohtana on ollut koko ajan luonnonmukaisuus ja ruokinnasta saatavat aidot terveysvaikutukset. Koirien kanssa liikkuminen ja harrastaminen sekä koirien motivointi ovat osa koirien kokonaisvaltaista hyvinvointia. Tämän vuoksi Murren Murkinasta on jo alusta asti löytynyt myös runsaasti koulutus-, harrastus- ja koiraurheiluvälineitä.

Alkuperäistä vainua kannatti seurata: tänään Murren Murkinan valikoimasta löytyy kaikki ruoat ja herkut niin koiralle kuin kissalle (Tammistossa myös hevoselle) sekä kattava valikoima laatumerkkejä ja kotimaisia pientuottajien tuotteita.  Murren Murkina on valtakunnallisesti tunnettu yritys, joka valmistuttaa ja maahantuo omia tuotteita sekä palvelee kuluttajia pääkaupunkiseudulla kolmessa erikoismyymälässä. Murren Murkina on ollut monessa asiassa alansa edelläkävijä.

Tervetuloa seuraamaan vuoden 2018 aikana Murren Murkinan tapahtumia ja juhlavuoden etuja! Seuraa sivujamme, sillä juhlavuoden aikana kerromme Murren tarinoita sen syntymästä aina tähän päivään asti. Lisäksi luvassa ennen julkaisemattomia tietoja historiastamme ja tuotteistamme!

 

Miten Murre sai alkunsa?

Murren Murkinan perustaja ja omistaja Minna oli jo hyvin nuorena kiinnostunut niin ihmisten kuin koirien kokonaisvaltaisesta hyvinvoinnista, ruokinnasta ja luontaistuotteiden käytöstä sekä niiden vaikutuksista. Eläinrakkaana ja innokkaana palveluskoiraharrastajana hänelle oli hyvin tärkeää tarjota aina parasta mahdollista myös omille koirilleen.

Minnalle eläinten hyvinvointi ja niiden kanssa liikkuminen on aina ollut tärkeä osa elämää. Kuvassa vuonna 2003 Minnan vanhempi belgianpaimenkoira malinois uros Roni sekä malinois narttupentu Ihme.

 

Luonnollinen ruokinta ja raakaruoka

2000-luvun alussa Minnan silloisella vanhemmalla koiralla oli ongelmia mm. ihon ja vatsan kanssa. Hänelle oli jo tuttua tehdä koirilleen kotiruokia, kuten yrjölänpuuroa johon sekoitettiin erilaisia lihoja ja kasviksia. Tuolloin reilu parikymppinen Minna perehtyi myös silloin vielä hyvin uuteen ilmiöön, koirien Barf-ruokintaan, jossa koirille annettiin kaikki ruoat raakana. Koirille annettiin ensisijaisesti raakoja broilerin siipiä, muita raakoja, lihaisia ja kokonaan syötäviä luita sekä raakoja jauhelihoja ja sisäelimiä. Lihojen kanssa tehtiin myös erilaisia kasvissekoituksia ja aterioihin lisättiin tarpeen mukaan kananmunaa, öljyjä ja muita luontaisia lisiä.

Koirien raakaruokaa tai kotiruokintaan sopivia tuotteita ei tuolloin ollut juuri saatavilla eläintarvikeliikkeissä. Päivittäistavarakaupoissa tuotteet olivat kalliita ja valikoima suppea. Jos lihaa tai luita halusi edullisemmin, niitä joutui tilaamaan kaukaa ja ajamaan toisaalle tuotteita noutamaan. Minna ei ollut myöskään tyytyväinen tiettyjen tuotteiden laatuun.

Koska luonnollinen ruokinta ja koirien hyvinvointi oli hänelle tärkeää, asia vaivasi häntä. Pian Minna alkoikin analysoida ja selvittää raakaruokien saatavuutta, kysyntää ja tarjontaa tarkemmin. Hän teki myös koulun päättötyön, jossa vertaili kivijalkamyymälän ja verkossa kotiinkuljetuksella toimivan yrityksen kannattavuutta. Pääomaa ei juurikaan ollut, mutta intohimo yrityksen perustamiseen oli sitäkin suurempi. Minna vuokrasi pienen tilan, jossa hän pystyi aloittamaan toiminnan. Ostokset tehtiin netin kautta ja tilaukset sai noutaa varastolta tai tilata kotiinkuljetuksella.

 

Vuonna 2003, omana syntymäpäivänään 13.11, Minna allekirjoitti patentti- ja rekisterihallitukselle Murren Murkina -toiminimen hakemukset. Murren Murkina oli syntynyt!

 

 

Leave a Reply