Murre ympäristön asialla!

Loppuvuosi oli niin juhlaa täynnä 15-vuotishulinoineen, että yksi tärkeä virstanpylväs jäi tuolloin vähemmälle huomiolle: yrityksellemme myönnettiin 31.10.2018 Ekokompassi-sertifikaatti osoitukseksi määrätietoisesta työstämme ympäristön hyväksi! 

Ekokompassi on Helsingin seudun ympäristöpalvelujen hallinnoima käytännönläheinen ympäristöjärjestelmä, joka on suunniteltu pienille ja keskisuurille yrityksille eurooppalaisten ympäristöjohtamisen standardien pohjalta. Se tukee meitä ympäristötyössämme ja antaa ohjenuoran toiminnan jatkuvaan kehittämiseen. Järjestelmään hyväksytyt yritykset ovat puolueettoman osapuolen auditoimia ja sitoutuneet noudattamaan järjestelmän 10 kriteeriä. Lisätietoa Ekokompassi-järjestelmästä saat osoitteesta www.ekokompassi.fi. 

Ekokompassi-järjestelmän avulla tähtäämme tekemään ympäristöystävällisempiä ja vastuullisempia hankintoja. Haluamme samalla myös ohjata asiakkaitamme ympäristötietoisempaan kuluttamiseen tarjoamalla ja nostamalla valikoimassamme esiin ympäristöystävällisiä vaihtoehtoja sekä pitämällä yllä aktiivista ja avointa keskustelua ympäristövaikutuksista. Haluamme tarjota teille aina myös Suomessa valmistettuja ja kotimaista alkuperää olevia tuotteita, joilla on pienempi hiilijalanjälki ja suosimme valikoimassamme laadukkaita ja turvallisia tuotteita vastuullisilta valmistajilta.

Pahvilaatikoita käytetään uudelleen sekä myymälöissä että verkkokauppatilausten pakkaukseen.

Asiakkaalle Ekokompassi-järjestelmän käyttöönotto on näkynyt mm. kassalta kadonneina muovikasseina. Luovuimme viime vuonna kokonaan muovisista ostoskasseista ja tämä päätös on otettu iloksemme asiakkaiden keskuudessa hyvin vastaan. Tähän mennessä arviolta noin 20 tuhatta muovipussia on jäänyt valmistamatta ja asiakkaamme tulevat usein oma kassi mukanaan ostoksille, mikä oli perimmäisenä tavoitteenakin. Samalla olemme esim. Tammiston myymälässä puolittaneet pahvijätteen määrän, kun pahvilaatikoita käytetään uudelleen ostosten kuljettamiseen sekä verkkokaupan tilausten pakkaamiseen.

Toivomme, että voimme innostaa myös teidät mukaan ympäristötalkoisiin. Ympäristö on yhteinen asia, johon voimme yhteisillä teoilla vaikuttaa!

Leave a Reply