Koiravaljakkourheilija Hanna Kaipainen kertoo urheilukoirien ruokavaliosta

Koiravaljakkourheilija Hanna Kaipainen kertoo harrastuksistaan ja urheilukoirien ruokavaliosta

Hanna Kaipainen, 29-vuotias rajavartija Haminasta, peittoaa monet juoksemisessa. Hän on jo useita vuosia treenannut koiriensa kanssa vetolajeja ja käynyt kisaamassa Suomen ulkopuolellakin, EM-kilpailuissa asti. Mestariksi tuleminen fyysisesti rankassa urheilulajissa vaatii aikaa, monipuolisia harjoituksia ja tietenkin hyvän kilpailukumppanin. Canikrossissa ja koirahiihdossa koiran ja ohjaajan yhteistyön pitää olla saumatonta, sillä vauhti yltää parhaimmillaan yli 20km/h nopeuksiin. Myöskin ruoalla on tärkeä merkitys urheilijan arjessa, joka pitää huomioida myös koiran kohdalla. Terveen turkin ja ihon lisäksi koiralla pitää olla riittävästi energiaa ja mahdollisuus kehittyä erinomaiseen fyysiseen kuntoon.
Annoimme Hannan kilpailukumppaneille testiin Murren Classic-pakasteaterioiden uusimmat tulokkaat. Murren Hepo-ja Lammas-mix ovat myös allergisia koiraystäviä ajatellen valmistetut liha-ateriat, jotka laadukkaan kotimaisen lihan, sisäelimien ja rustojen lisäksi sisältävät lisättyjä vihreitä kasviksia, camelina-öljyä ja vitamiinipitoisia yrttejä. Viljaa Hepo-ja Lammas-mix eivät sisällä lainkaan.

Koiriesi rodut, ikä ja harrastukset?

Virallisina koe-eläiminä toimivat 4-vuotias saksanseisoja Topi ja 2-vuotias saksanseisoja Urho. Kumpikin koirista ovat perusterveitä eikä niillä on allergioita. Kumpikin koirista kilpailee valjakkourheilussa. Topi on voittanut mm. SM-pronssia ensimmäisellä kisakaudellaan. Perheessä elää myös kaksi belgianpaimenkoiraa, Kessu ja Alpo, jotka pääsivät myös hieman maistelemaan uutuusmakuja.

Kuinka kauan olette käyttäneet Murren Classic -aterioita?

Kaikki koirat ovat syöneet Murren Classic -aterioita vuodesta 2012. Kaikki Murren aterioiden variaatiot maistuvat koirille tarpeen mukaan. Lihakasvis-ja Multi-mix luovat perustan ruokinnalle ja aterioita täydennetään kilpa-ja treenikaudesta riipuen joko kevyemmällä Kanakasvis-mixillä tai energiapitoisella Voima-mixillä.
Kokemukset Murren aterioista yleisesti, miten koirat ovat voineet?
(turkki, iho, jaksaminen, sulavuus/vatsan toiminta, maistuvuus).

Koirien ruokavalion sopivuutta on helppo arvioida terveellä koiralla. Turkista, ihosta, tassuista, kirkkaista silmistä, kosteasta kirsusta, hyvästä fyysisestä kehityksestä sekä energisestä olemuksesta voi päätellä Murren aterioiden sopivan tiimin koirille hyvin. Puhumattakaan lopputuloksesta, joista saa nauttia kilpailuissa ja treenipoluilla! Koirien vatsat ovat toimineet moitteettomasti, ulosteet ovat olleet pieniä ja kiinteitä eivätkä silmät ole rähmineet tai korvat töhnineet. Koirat myös syövät ruokansa hyvällä ruokahalulla.

Tutustu Murren Classic -aterioihin täältä.

Lue lisää Murre Mix ateroiden käytöstä täältä.

Hannan koirat ovat syöneet Murren Classic -aterioita vuodesta 2012.

Mitä lisiä mahdollisesti käytätte ruokinnassa?

Koirat syövät kaksi kertaa päivässä ja kummallakin ateriakerralla ruokaan lisätään reilusti nestettä. Murre-mix aterioiden lisäksi kuppeihin voidaan lisätä mukaan myös erilaisia peruslihoja, koiran yksilöllinen kulutus huomioiden. Lisinä ruokinnassa menee vitamiineja, joskus kananmunia, biotiinia, kalaa ja öljyä. Ruokinta on rytmitetty suurinpiirtein niin, että koira syö samaa Classic-ateriaa kolme päivää putkeen, sen jälkeen toista. Esimerkiksi kolme päivää Kanakasvis-mixiä, jonka jälkeen kolme/neljä päivää Voima-mixiä.

 

Kokemuksenne Lammas-Mix ateriasta? Suositteletko tuotetta muille?

Lammas-mix soveltuu sisällöltään etenkin saksanseisojista nuoremmalle, joka tarvitsee lisää lihaa luidensa päälle. Lammas-mix sisältää proteiinia 10,9%/100g, rasvaa 25,8%/100g, mineraaleja 6,1%/100g ja kosteus on 56,8%/100g. Koirat aloittivat tuotetestauksen syömällä kaksi päivää Lammas-mixiä ja saamalla ne saivat lisänä vähän jauhelihaa. Ruoka maistui testaajille ja vatsat toimivat erinomaisesti. Välissä koirat saivat pari päivää tuttua Multi-mixiä, jonka jälkeen palattiin taas muutamaksi päiväksi Lammas-mixiin. Koirien vatsan toiminta pysyi kokoajan normaalina, uloste oli kiinteää ja sitä tuli vähän, joten sulavuuden vaikutti olevan kohdallaan. Myöskin iho, turkki, silmät ja korvat pysyivät tuotetta käyttäessä kunnossa.

Tuote oli erinomaista vaihtelua ruokintaan ja ansaitsee 5/5 pistettä!

Tutustu Lammas-Mix -ateriaan tästä.

Kokemuksenne Hepo-Mix -ateriasta? Suositteletko tuotetta muille?

Hepo-mix ateriaa Topi ja Urho testasivat erikseen omana tuotteenaan, samalla kaavalla kuin aiemmin Lammas-mixiä. Aterian tuotesisältö on proteiini 15,3%/100g, rasva 11,1%/100g, mineraalit 4,2%/100g ja kosteus 66,9%/100g. Hepo-mix sisältää rasvaa Lammas-ateriaa vähemmän, mutta oli maistuvuudeltaan yhtä erinomainen. Koirat ottivat ruokansa vastaan innokkaasti. Myös hevosateriaa testatessa koirien vatsan toiminta pysyi normaalina ja uloste vähäisenä ja kiinteänä. Ulosteen väri oli tummempaa kuin Lammas-mixiä syödessä lihan tummuudesta johtuen. Sisäisen hyvinvoinnin lisäksi myös koirien ulkoiset piirteet pysyivät hyvässä kunnossa, joten myös suomalaista hevosta sisältävä

Hepo-mix ansaitsee arvostelukseen 5/5 ja on erinomainen lisä koirien kuppiin.

Tutustu Hepo-Mix -ateriaan tästä.

Koska Hanna kilpailee koirahiihdossa talvisin ja kesällä muissa sulanmaan valjakkourheilulajeissa, on koirien ruokinta huomioitava vuoden ympäri. Urheilukoirien suorituskyky on hiottava parhaimmilleen. Treenin, levon ja ravinnon suhde on tärkeää pitää oikeanlaisena. Koiran tulee saada ravinnostaan riittävästi energiaa, jotta se jaksaa harjoitukset ja kilpailut. Topi ja Urho ovat kestäviä, hyvin kehittyneitä, energisiä valjakkokoiria, joille Murre-mixit ovat antaneet hyvät lähtökohdat harrastuksiin.

Toivotamme menestyksekkäitä kilpailuja Hannalle, Topille ja Urholle ja erinomaisia treenejä!

Leave a Reply