Hanna syöttää urheileville koirilleen kotimaista raakaruokaa

Koirani ovat syöneet jo vuosia pelkkää raakaruokaa. Nappularuuat ovat jääneet koiraharrastuksen alkuaikojen jälkeen ja hyvät kokemukset urheilukoirienkin raakaruokinnasta puhuvat puolestaan. Kilpailemme yhden koiran valjakkourheilulajeissa ja maajoukkueessa olen ollut vuodesta 2014. Valjakkourheilu on koukuttava laji, oman fyysisen kunnon rakentamisen lisäksi tulee myös rakentaa koirille huippukunto. Koirilla, kuten ihmisilläkin huippukuntoon tarvitaan kolme tärkeää ”palikkaa”: treeni, lepo ja ravinto.

Koirieni kuppeihin menee Murren Classic -aterioita monipuolisesti. Kanaa, nautaa, sikaa, vaihtelevasti kaikkia lajeja. Lisäksi Murren isot jauhelihapötköt täydentävät sporttikoirien kuppia. Liha tulee Suomesta ja se on minulle tärkeää. Suomessa eläinten antibioottien käyttöä ja lääkintää valvotaan tarkemmin, kuin muualla euroopassa, saati muualla maailmassa. Myös tuotantoeläinten pito ja niiden elinolosuhteet ovat hyvällä tolalla. Mainoslause ”Suomalainen ruoka on puhdasta” on tieteellisesti totta. Murren Murkinan lihat ovat avainlippu tuotteita, ja se kertoo, että tuote on valmistettu Suomessa ja työllistää Suomessa.

 

Koirien nappulat perustuvat usein liha-luujauhoon ja erilaisiin sulamista edistäviin täyte-aineisiin. Liha-luujauho on pitkälle prosessoitua ja käsiteltyä. Lihan alkuperä mietityttää. Joskus olen kuullut nirsoista koirista. Mitä ihmettä? Neljä koiraa ja kaikki syövät ahneesti AINA kupit tyhjiksi. Väitän siis, että koirat tykkäävät raakaruuasta! Olen myös ollut onnekas, koirani eivät ole allergisia, niillä ei ole koskaan ollut iho-ongelmia, turkit ovat aina olleet kiiltäviä ja silmät kirkkaita. Väitän tälläisen yleisen päällepäin näkyvän hyvinvoinnin myös osaltaa johtuvan sopivasta ruokinnasta. Koirat siis ovat hulluna ruokaan ja voivat hyvin, silloin omistajakin voi hyvin.

Se, että koirat syö ja se mitä ne syö on todella tärkeä osa fyysistä suorituskykyä. Kannattaa miettiä, kokeilla, laskea miten ruokinnassa pääsee koiran kannalta parhaaseen tulokseen. Koko perheen talous ei saa kaatua koiranruokintaan, yhtälö laadukas koiranruoka ja kohtuullinen hinta voi toteutua. Arjessa käytännöllisyys korostuu, pakastepötköt ovat äärimmäisen helppokäyttöisiä. Ruokinnan yhteydessä otan aina seuraavan ruuan sulamaan koirille varatusta omasta isosta arkkupakastimesta. Kilpailureissuihin pakkaan kylmälaukun mukaan, joten reissuruoka ei ole ongelma. En kerta kaikkiaan näe muuta vaihtoehtoa, kuin jatkaa murren raaka-aterioiden syöttämistä koirilleni. Kiitos suomalaisesta koiranruuasta Murren väki!

Terveisin,

Hanna Kaipiainen ja koirat

Leave a Reply