Bokseri Hipun kokemuksia Lapissa

img_8910

Bokseri Hippu Lapissa

Viikolla 36 suunnattiin auton nokka kohti nelostietä päämääränä pohjoinen Lappi ja siellä Lemmenjoki. Suomi on pitkä maa ja Keravalta tuonne Suomi-neidon kaulalle on kilometrejä sellaiset 1300 ja rapiat. Asuntoautolla kahden yöpymisen taktiikalla ei istuminen käy ylivoimaiseksi ja Hipulla unta riittää helposti välimatkojen ajan.

Pakkanen oli täyttynyt Hipun eväistä, Murren murkinasta testiin saaduista uutusmixeistä Hepo-Mix ja Lammas-Mix. Nämä ovat mieluisa uutuus entisten käytössä olleiden ja hyväksi koettujen pötköjen lisäksi. Tutustu kaikkiin Murren Classic -aterioihin tästä.

Murren Hepo-Mix ja Lammas-Mix kokemuksia

Murren Hepo-Mix ja Lammas-Mix kokemuksia

 

Lisäksi reppuun oli pakattuna Flying Dog Mineral drink -juomajauhe sekä pari pussia After drinkkiä. Mineral Drink on kuulunut Hipun lähes päivittäiseksi energia buustiksi jo toukokuusta alkaen ja tulee olemaan sitä jatkossakin. Se on toiminut niin lenkkien kuin treenien ohessa sekä ennen ja jälkeen koesuorituksen. Loppukesästä mukaan saatiin Flying Dog After drink- joka on nopeuttanut pitkän treenin jälkeistä palautumista. Mutta nyt siis oltiin matkalla Lappiin tarkoituksena ihailla ruskaa, laittaa mökki talvikuntoon ja hieman vaikka vaeltaa Lapin upeassa luonnossa..img_8977

Hieman ruska oli pettymys sillä puista oli pitkälti lehdet ehtineet varista, mutta maaruska alkoi olla parhaimmillaan. Alkupäivät meni maastossa kuljeskellen parhaita puolukka paikkoja etsiskellen
ja kylläpä isoja ja mehukkaita puolukat sateisen kesän jälkeen olivatkin. Säät suosi etelän ihmisiä päivät oli aurinkoisia ja lämpimiä. Öisin saattoi mittari käväistä hetkellisesti nollan alapuolella joka taas varmisti sen ettei itikat ulkoilua haitanneet.

Loppuviikosta päätettiin vielä kiivetä läheiseen reilu 800m meren yläpuolelle kohoavaan Joenkielinen-tunturiin. Se voi kuullostaa nyppylältä ja nopesti tuonne kipaisee, mutta ei se ihan niin mene. Polku ei ole helppo ja aina kun kuvittelet tuon kumpareen takana olevasi perillä, maasto muuttuu entistä hankalammaksi ja kivisemmäksi kiivetä. Mutta fiilis on kyllä hyvä, kun viimein huipun laelta katselet silmin kantamattomiin jatkuvaa kansallispuistoa.

Jokaisen huipulle kiipeävän pitäisi jonkun tarinan mukaan kerätä polun varrelta kivi ja kuljettaa se huipulle. Meistä kiipeäminen ilman kiviäkin on aivan riittävän tuskaista joten repussa ei kulje kiviä. Mutta muiden sinnikkäämpien ansiosta huipulle on useita mukavia kivikukkuloita rakentunut.

 

img_8346
Hipun hämmästykseksi joku oli kuljettanut repussa ja lisännyt kivikasaan tutun purkin….
No tunnustetaan, että rekvisiitaksi tyhjä purkki, Hipun juoma oli sekoitettu ihan jo mökillä valmiiksi. Mukavahan meidän oli hetkonen levähtää, nauttia maisemista, hyvistä eväistä ja Hipun energiajuomasta – sama matka kun piti vielä alaspäin hilpasta.

 

 

 

 

 

img_8929

 

img_8819

Kaikki kiva loppuu aikanaan ja niin taas tämänkin vuoden ruskaretki pohjoiseen oli enää lähtö itkuja vailla. Paljon oltiin vajaassa viikossa kuitenkin ehditty, vaellettu sellaiset 25 km ja puolukoitakin oli sentään ämpärillinen kerätty. Hippu oli tutustunut puolukan makuun ja uusiin mixeihin ja jälkimmäiset oiviksi herkuiksi todennut. Poronsarvia oli muutamia löydetty ja sahattu kotivietäviksi.
Näillä muistoilla mennään pitkälle talveen eikä aikaakaan, kun muuttolinnut palaa ja tämä perhe pakkaa kimpsut ja kampsut ja suuntaa auton nokan kohti pohjoista.img_5427

Teksti: Sirpa Annala

Leave a Reply