Amok ja Heidi koirahiihdon ja yhdistetyn SM-hopealle!

Otimme osaa 27.1.2018 Kontiolahden ampumahiihtostadionilla järjestettyyn VUL:n SM kisoihin. Matka oli pisin mitä tähän mennessä olemme startanneet, kokonaiset 10,5 km.
Oma hiihtokuntoni ja -taitoni eivät olleet kunnossa kisojen tasoa ajatellen Etelä-Suomen lumitilanteesta ja vähäisestä hiihtokokemuksesta johtuen. Ajattelimme kuitenkin osallistua rakkaudesta lajiin ja nähdäksemme kilpakavereita, sekä riittäisikö vauhti vetovalion arvoon tuolla kympin matkalla. Päästyämme taipaleelle ajattelin vain ehyttä suoritusta ja maaliin pääsemistä. Säätelin Amokia vauhdikkaissa laskuissa ja annoin sen pakertaa ylämäetkin omaan tahtiinsa. Ensimmäisen 6,5 km kierroksen jäljeen 4 km kierrokselle lähtiessämme hapot tuntuivat jo omassa kropassa, mutta Amok jatkoi määrärietoisesti eteenpäin. Väsymys alkoi näkyä koirassa viimeisen kahden kilometrin aikana kovissa
nousuissa, vaan sitkeästi painettiin. Nousujen jälkeen viimeinen kilometri taitettiin puhtaasti Amokin voimilla ja jostain hän vielä kaivoi loppukiriin sellaista vauhtia, mikä siivitti meidät B-naisten SM-hopealle!

Kuva ladulta: Outi Pisto

Amok syö Naturean maistuvia ruokia, mihin ei ole turhia täyteaineita laitettu, vaan ne pohjaavat laadukkaisiin raaka-aineisiin, lihaan ja tarpeellisiin vitamiineihin. Ruokaa täydentävät Murren omat Classic-ateriat niiden helppouden ja monipuolisuuden vuoksi. Koska koirani joutuvat urheilusuorituksissaan usein koville luotamme Flying Dogin voimaan. Kyllä olisi tämäkin kilpailu heikommaksi jäännyt ilman Flying Dogin Mineraali-nesteyttäjää ja palautusjuomaa. Amokin jaksaminen kovan suorituksen aikana on hyvän nesteytyksen ja oikeiden välittäjäaineiden tasapainon ansiota. Palautuminen tapahtuu nopeasti, eikä kramppeja tule. Nyt lähdemmekin luottavaisin mielin tavoittelemaan valion arvoa!

Terveisin Heidi  & Amok

Leave a Reply